Uitgebreide CV

Mijn naam is Mariska Bosch (1976) en ik ben breed opgeleid. Inmiddels heb ik 25 jaar onderwijs ervaring in het primair onderwijs. Ik heb voor alle groepen gestaan, met name de bovenbouw en gewerkt als intern begeleider en remedial teacher. Dat is een gespecialiseerde leerkracht die zich bezig houdt met zorg leerlingen.
Ik heb 13 jaar de Masterclass gedraaid, dat is een groep meerbegaafde leerlingen die werden voorbereid op het VWO en vaardigheden misten, zoals executieve vaardigheden en leren leren. Deze leerlingen liepen vaak tegen  bepaalde problemen aan zoals  (faal)angst, perfectionisme en mindset problemen. 

In augustus 2009 heb ik mijn praktijk geopend en ben aan het werk gegaan als jeugdtherapeut. Ik ben een door  de  Nederlandse Federatie Gezondheidszorg   erkende onafhankelijke therapeut. Door de NFG licentie brengt de NFG tot uitdrukking dat ik  onderzocht ben op vakbekwaamheid, onder tucht sta van de NFG en een integer persoon ben. Ik ben onafhankelijk en wordt daardoor niet vergoed door een gemeente of zorgverzekering. Ik vind dat deze instellingen zich te veel bemoeien met in mijn ogen tijdrovende regels, die mij  afleiden van mijn  werk. 

In  2012 had ik het gevoel dat ik veel te veel ballen hoog moest houden. Ik had last van stress en wilde voorkomen dat ik weer overspannen werd, zoals in 2007. Al zoekende kwam ik in aanraking met mindfulness. Mindfulness heeft mij veel opgeleverd, een tweede burn-out voorkomen. Ik zag dat mijn cliënten er ook baat bij hadden. Dus heb ik de opleiding voor mindfulness trainer gevolgd. Tijdens    de mindfulness trainingen die ik gaf, miste er iets in, zoals lichaamsbewustzijn, motiverende technieken, aandacht voor persoonlijke waarden en positieve psychologie.  Ik heb daarnaast opleidingen gevolgd, zoals   ACT therapeut,  psychomotorische remedial teaching, ademwerk trainer  naast mijn eerder gevolgde opleidingen, zoals faalangsttrainer en alle andere cursussen, congressen en de talloze boeken die ik (her)lees.

Sinds 2012 verzorg ik trainingen en lezingen voor het onderwijs  op het gebied van Mindsets, Mindfulness en Motivatie.    Zie voor meer informatie Inspire2teach.nl 

Ik merk dat steeds meer volwassenen mijn praktijk weten te vinden. Het werken met volwassenen vind ik erg verfrissend. Ik vind het prettig mijn kennis en (levens)ervaring te delen en mensen uit elke levensfase. Daarom besloot ik in 2015 ook volwassenen te coachen op mentale weerbaarheid met de MindFitSchool. Dit is voor mensen die met mensen werken en verlangen naar meer rust in hun hoofd lijf en leven. 

Vind je het leuk me te volgen op    Facebook   of   Instagram?