Mindfulness voor onderwijzers

Werken in het is onderwijs is een geweldig leuke uitdaging. Het is een prachtig beroep, waar je veel in kwijt kunt, maar het vraagt ook veel van je. De werkdruk ligt hoog. Je bent een duizendpoot en maakt de hele dag door de ene beslissing na de andere. Het werk is nooit af, je hebt serieuze verantwoordelijkheden en 21% van je collega’s zit thuis met een burn out.

En merk je dat je als leerkracht soms zo aan het rennen en vliegen bent, dat je jezelf vergeet? Staat je koffie regelmatig koud te worden? Of eet je op je werk gehaast je broodje of vergeet je zelfs te eten? Vind je dat je eigen beter voor jezelf zou moeten zorgen? En merk je dat je eigen gevoel van stress soms overslaat op je klas of je gezin? Zou je misschien een betere nachtrust willen hebben en minder het gevoel dat je constant alle ballen hoog moet houden?
Dan vraag je je misschien af of het anders kan. En dan kan. Overweeg de training ‘mindfulness voor onderwijzers’ te volgen.

Tijdens deze training leer je in 5 lessen van ieder 2 uur hoe op vrij eenvoudige wijze je stressgehalte kunt verlagen. De training is inspirerend, praktisch en met een Twents sausje (dus niks zweverigs an). Je leert wat mindfulness is en eenvoudige technieken om minder gehaast, effectiever en meer ontspannen in het leven te staan. Er is ook aandacht voor positieve psychologie, de kracht van gedachten en werken met overtuigingen. Ik weet als collega goed hoe het in het onderwijs werkt, dus zal ik herkenbare voorbeelden aandragen en praktische tips, die je meteen de volgende dag kunt inzetten.
Deze training is individueel te volgen of als groep (5 deelnemers). De kracht van de groep is dat je elkaar kunt ondersteunen en adviseren. Het verhaal van de ander kan zeer inspirerend werken.

Wil je snel, dan ga je alleen. Wil je ver, dan ga je samen.
leerkracht