Mindfulness met je klas

Mindfulness met je klas

Mindfulness lijkt een beetje een rage te worden en dat is natuurlijk niet voor niets. Een mindful leven levert voor veel mensen positieve dingen op.  Ze vertellen dat ze beter kunnen slapen, zich beter kunnen focussen, dat ze minder stress ervaren, productiever zijn, beter hun grenzen voelen en aangeven en meer zelfinzicht hebben. Ook in het onderwijs wordt er steeds meer gesproken om mindfulness als vak aan te bieden. Maar wat is nu eigenlijk mindfulness? En hoe vertaal je dit naar kinderen?

Mariska Bosch zal in vijf speelse workshops van ieder 2,5 uur laten zien en laten ervaren/oefenen wat mindfulness precies is en geeft je tools om hier in de klas aandacht aan te schenken. Het zijn speelse en concrete oefeningen, die je meteen de volgende dag in de klas kunt gebruiken.

Een voorwaarde om Mindfulness met je klas te volgen is natuurlijk dat je zelf de theorie en praktijk van Mindfulness beheerst. Dat betekent dat je kunt aantonen dat je of bij een andere therapeut/instelling een Mindfulness training hebt gevolgd of bij Mariska de Mindfulness & More training hebt afgerond of de Mindfulness voor onderwijzers hebt gevolgd.

iStock_000004038955XSmall