Mindfulness & Yoga

Mindfulness & Yoga

Mindfulness & yoga is een jaarprogramma, startend in januari 2017. Elke vrijdagmiddag wordt een mindfulness- of yogales gegeven. We starten de maand met een mindfulness les waarin een thema wordt behandeld, zoals stress, multitasking, gedachten en gevoelens of overtuigingen die je in de weg staan. De overige vrijdagen van de maand wordt een yogales gegeven, waarin de thema’s van die maand tijdens de yogales wordt geoefend.

De mindfulness lessen worden op een inspirerende en enthousiaste manier gegeven door een ervaren (mindfulness)trainer en jeugdtherapeut Mariska Bosch, de inhoud is concreet en meteen toepasbaar in het dagelijks leven.foto marina mariaks

Yogadocente Marina Casci verzorgt de yogalessen, waarin je je gaat verdiepen in verschillende ademtechnieken. Het is een prachtige manier om jouw meditatiebeoefening scherp te houden en heerlijk ontspannen je weekend in te gaan. Je kunt aansluiten wanneer je zin hebt. Meedoen kan met een yoga abonnement, met een yoga rittenkaart of gewoon als losse les. Wanneer je Mindfulness & Yoga combineert ontstaat een unieke verbinding tussen yoga, mindfulness, meditatie, positieve psychologie en ademtherapie. Deze nieuwe combinatie cursus Mindfulness & Yoga is hierdoor een absolute aanrader.

Wat levert het op?
Algemene informatie over effecten, onderzoek en wat mindfulness niet is, kun je lezen op de pagina Mindfulness trainingen.
Na de jaartraining zal je meer ontspannen in het leven staan en beter kunnen slapen. Je zal minder geneigd zijn om geïrriteerd te reageren naar anderen, beter je grenzen aan kunnen voelen en gemakkelijker ‘nee’ kunnen zeggen als je dat wilt. Je zal liever voor jezelf zijn en minder gestrest door het leven gaan. Je zal beter kunnen omgaan met fouten en je minder zorgen maken, meer zelfinzicht krijgen en toleranter naar jezelf en anderen zijn. Al met al zal je het dagelijks leven wat lichter ervaren.

Wat houdt het programma Mindfulness & More in?
De volgende thema’s komen in de 10 lessen voorbij:

 • Doelen opstellen en letten op proces.
 • Leren “landen” en ruimte maken voor jezelf.
 • De automatische piloot en leven in het hier en nu.
 • Multitasking, focussen en de pomodoro techniek voor meer focus terwijl je werkt.
 • Het effect van gedachten op gevoelens.
 • Waarom hebben we de neiging vast te houden aan negatieve gedachtepatronen en deze loslaten.
 • Denkfouten, bewustzijn en onderbewustzijn.
 • Stress, het (para)sympathische zenuwstelsel en een betere nachtrust.
 • Mindful eten en verschillende soorten honger.
 • Beter slapen en eenvoudige ochtend- en avond routines met een groot effect.
 • Lief zijn voor jezelf en overtuigingen over jezelf.
 • Compassie voor jezelf en een ander.
 • Emmertjes vullen met positieve aandacht voor jezelf en de ander.

Tijdens het jaarprogramma leer je allerlei soorten meditatietechnieken, zoals de bodyscan, de veilige plek, 1 minuut ademoefening, acute stress oefening, hartcoherentie oefening, strand- en de bergmeditatie, mindful lopen en luisteren.
We bekijken meer dan regelmatig inspirerende korte filmpjes, je doet opdrachten en er wordt met elkaar gedeeld en gelachen. Er zijn extraatjes, zoals cadeautjes, een mijmerboek, iets lekker bij de koffie en thee en een individueel coachingsgesprek als het nodig is.

Twijfel je nog, wil je meer weten of wil je Mariska of Marina eerst leren kennen, dan kun je ons vrijblijvend bellen en/of we maken een afspraak om elkaar even te leren kennen.