Spoedcursus leren studeren

Zou je het fijn vinden om vast wat voorbereid te zijn op het voortgezet onderwijs? Of zit je al op het voortgezet onderwijs en vraag je je af hoe je beter kunt leren, zodat je meer vrije tijd hebt? Zou je het prettig vinden om wat meer te weten over hoe je het beste je geheugen kunt gebruiken?

En vraag je je als ouder af hoe je je kind het beste kunt helpen met het huiswerk? Dan is jullie gezin geschikt om de Spoedcursus Leren Studeren te volgen.

De cursus ‘Leren Studeren’ is  bedoeld voor alle kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan (groep 7 en 8) of op het voortgezet onderwijs zitten (eerste en tweede klas). Het leukste en meest effectieve is wanneer (een deel van) het gezin de cursus volgt. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1 – 1,5 uur. De cursus is interactief, er wordt gebruik gemaakt van videomateriaal, spel en humor. Je krijgt zo nodig wat theorie te horen, je gaat lekker aan het werk en je leert jezelf beter kennen.

Wat leer je er nou eigenlijk? Je leert onder andere hoe het brein werkt, wat er gebeurt als je leert, wat de voorwaarden zijn om zo effectief mogelijk te studeren. Je test je eigen geheugen en kunt deze informatie gebruiken bij het studeren. Tevens oefenen we verschillende studietechnieken. Daarnaast houden we ons ook een beetje bezig met psychologie en filosofie, want hoe zit dat nu met motivatie?

De cursus is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van de hersenen, psychologie en onderwijs.

Bent u geïnteresseerd in de cursus of heeft u vragen, neem dan vrijblijvend contact op!

Naast een cursus voor het hele gezin is het ook mogelijk om de cursus individueel te volgen. Voor scholen is het ook mogelijk om mij op locatie de cursus te laten geven.

iStock_000002062528XSmall Student