Hoe werkt het?

 

Iedereen heeft weleens een moeilijke tijd en dan kan het prettig zijn om een betrokken en professionele gesprekspartner te hebben. Een coach die naar je luistert, je begrijpt en met je meedenkt. Iemand die met een frisse blik met je meekijkt en inzicht geeft in jouw situatie. Iemand die je vaardigheden leert om op een positieve wijze uit een moeilijke periode te komen.

Creativiteit, betrokkenheid en humor

Tijdens de  begeleiding gebruik ik mijn (levens)ervaring als gespecialiseerde leerkracht, psychomotorisch coach, mindfulness trainer, acceptance en commitment (ACT) therapeut,  gemixt met creativiteit, betrokkenheid en humor.

Jongeren geven terug dat ze het ervaren als  een interessant, leerzaam, inzichtelijk en praktisch traject. Oplossingsgericht in plaats van probleemgericht. Wil je weten wat anderen over mij zeggen? Check dan de pagina met ‘recensies’.

Zo werk ik

Het eerste contact verloopt vaak per mail of telefoon. Jij of je ouder/opvoeder geeft aan waarbij je geholpen wilt worden. Op die manier bekijken we samen of ik de juiste gesprekspartner voor je ben. Natuurlijk kun je eerst een kennismakingsgesprek met mij plannen, voordat je beslist of je met mij in zee wilt.

Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we elkaar kort wie we zijn en stel ik je wat vragen over jouw leefwereld. Dan bespreken we hoe we te werk gaan, welke doelen je wilt bereiken en wanneer je mij een bezoek kunt brengen. De meeste mensen komen na het kennismakingsgesprek 5 tot 10 keer.

Inmiddels heb ik 25  jaar onderwijs ervaring en bijna 15 jaar ervaring als coach en jeugdtherapeut, waardoor ik gemakkelijk op maat kan werken. Ik gebruik methoden uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness en ACT (acceptance and commitment therapie) en positieve psychologie. Ik werk dus geen programma af met lessen waar jij niets aan hebt. Zo nodig werk ik samen met andere hulpverleners.

Tijdens deze individuele begeleiding sta jij centraal. De aandacht gaat niet alleen uit naar de problemen, maar juist ook naar de vaardigheden die je graag wilt ontwikkelen, zodat problemen opgelost kunnen worden.  Samen onderzoeken waar je tegenaan loopt en wat je kan helpen om de kwaliteit van je leven te verbeteren. 

Bel gerust voor meer informatie

Heb je vragen, wacht niet af maar stel ze gerust. Let op, er kan sprake zijn van een wachtlijst van enkele weken.
Twijfel je of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden? Wil je eens van gedachten wisselen over jouw situatie?

 Bel gerust voor meer informatie en/of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

2iStock_000018379662XSmall