Aanbod

Jeugdtherapie
Kinderen leren de meeste vaardigheden snel en groeien vaak op zonder al te grote problemen. Maar soms hebben kinderen/jongeren hulp nodig om nieuwe vaardigheden te leren, slechte gewoontes af te leren of om een moeilijke periode in hun leven door te komen.
Lees meer over Jeugdtherapie.

Coaching volwassenen
Ieder mens kent moeilijke perioden, waarbij het soms prettig kan zijn een betrokken en professionele gesprekspartner te hebben. Een coach die naar je luistert en met je meedenkt. Iemand die er even fris naar kan kijken. Met als doel inzicht te krijgen in jouw situatie, zodat je de vaardigheden kan leren die nodig zijn om op een positieve wijze uit een moeilijke periode te komen.
Lees meer over coaching voor volwassenen

Mindfulness-trainingen
Praktijk Mariska Bosch verzorgt verschillende mindfulness trainingen:
– Mindfulness & More: een jaartraining voor volwassenen, waarin er naast mindfulness aandacht is voor o.a. psychologie, lichaamswerk en levensstijl.
– Mindfulness voor mij: individuele mindfulness training, op maat gesneden.
– Mindfulness voor onderwijzers: een training specifiek voor mensen die werken in het onderwijs.
– Mindfulness met je klas: een training voor leerkrachten, die aandacht willen schenken aan mindfulness in de klas.
– Mindfulness voor het gezin: voor meer harmonie in je gezin.
Lees meer over de Mindfulness-training

Coaching of hulp bij het opstarten van een eigen praktijk
Je droomt van een eigen praktijk als coach of therapeut en wilt weten wat daarbij komt kijken? Je wilt klankborden, brainstormen of gewoonweg eens horen hoe ik dat heb gedaan? Je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen en ziet door de bomen het bos niet meer. Je twijfelt of je het wel kan of echt wil? Kom dan eens een uurtje of twee praten en een kijkje nemen bij mij in de praktijk en ik deel met enthousiasme mijn kennis.
Lees meer over het opstarten van een eigen praktijk

Spoedcursus Leren Studeren
Ben jij al helemaal klaar voor het voortgezet onderwijs? Zou je het fijn vinden om vast wat voorbereid te zijn? Of zit je al op het voortgezet onderwijs en vraag je je af hoe je beter kunt leren, zodat je meer vrije tijd hebt? Zou je het prettig vinden om wat meer te weten over hoe je het beste je geheugen kunt gebruiken? En ben je een ouder, die graag wat meer handvatten wil krijgen in de begeleiding van hun kinderen, bij het maken van het huiswerk?
Deze cursus is er voor het hele gezin.
Lees meer over Leren Studeren

Onderwijsadvies en teamtraining
Ben je als begeleider, leerkracht of docent op zoek naar praktische handvatten voor het begeleiden van (hoogbegaafde)  kinderen en jongeren? Vraag je je af hoe je ongemotiveerde kinderen weer zelfstandig kunt leren werken? Of wat de voorwaarde is van goed verrijkingsmateriaal? Ben je op zoek naar praktisch advies op maat of een workshop voor jouw team? Neem gerust contact op en laat je vrijblijvend informeren.
Lees meer over Onderwijsadvies en teamtraining